Kunstgilde Hattem
Inge in 't Hout
beeldend kunstenaar
 

 

beeldend kunstenaar

Inge woont en werkt in het Gelderse Hattem. Hoewel opgeleid tot schilder, noemt zij zichzelf beeldend kunstenaar, omdat zij zich niet wil beperken tot één techniek. Druktechnieken hebben echter haar voorkeur. De geleerde schildertechnieken past zij nog wel toe, maar de uitwerkingen van haar onderwerpen hebben nauwelijks raakvlak met haar opleiding.

 

zie het bijzondere in het alledaagse

Door het bijzondere in het alledaagse te zien vertaalt zij middels vorm, kleur en symboliek de wereld om haar heen. Het ontbreken van perspectief, bovenaanzichten in het algemeen en plattegronden in het bijzonder, zijn kenmerkende aspecten voor haar werk. Haar fascinatie voor bovenaanzichten en plattegronden vinden hun oorsprong in een door haar gemaakte luchtballonvaart en door haar gemaakte reizen.

 

techniek

Zij werkt thematisch in kleine serie en beschrijft haar werk als abstract, landschappelijk en grafisch en gebruikt hiervoor verschillende technieken, w.o. minder bekende druktechnieken, acrylverf, bijenwas, aquarel en inkt. De gebruikte ondergronden variëren van schildersdoek tot hout en van stof tot steen.

 

workshops

De workshops die zij geeft zijn o.a. ‘druktechniek op steen’,  druktechniek op hout’ en ‘monoprinten op papier’. Zie voor meer informatie haar website.

 

meer over Inge

Inge neemt deel aan het landelijk project Pakje Kunst, als kunstenaar en als regiobeheerder. Haar werk voor dit project is te vinden in de automaat in Zwolle (www.pakjekunst.com)

Haar organisatietalent laat ze o.a. zien als initiator van en ‘coördinator kunstenaars’ bij het jaarlijkse evenement Kunstfestival Hattem en de Hattemse Kunstmaand (www.ronduithattem.nl)

Tevens is zij een van de vaste schrijvers van het museummagazine van Voerman Museum Hattem (www.voermanmuseumhattem.nl)

 

atelier

Naast haar thuisatelier heeft zij een atelier in de Voermankoepel aan de Geldersedijk 1a in Hattem. Zij deelt dit atelier met collega-kunstenaar Roeli Rumscheidt.

Maak simpel je website Eigen site maken