Kunstgilde Hattem
Ellen Dijkhuis
autonoom schilder
 
 
 In het werk van Ellen speelt sfeer een belangrijke rol.
Mensen in verstilde situaties, voorwerpen die vervloeien in hun omgeving, transparante schoonheid. Naast mensen zijn o.a. theater, mode en ballet een grote inspiratiebron voor haar.
Als modeontwerpster werkte zij veelvuldig met kleuren , stoffen, dessins en structuur: elementen die ook nu nog nog een belangrijke rol spelen in haar schilderijen.
Een favoriet thema is het model als onderwerp zelf. Veelal zijn de modellen (meestal vrouwen) onherkenbaar en mysterieus weergegeven, vanaf de rug gezien of zonder herkenbaar gezicht. Wie is zij, wat doet zij, waar denkt zij aan?
Door te werken met olieverf in dunne lagen over elkaar, afgewisseld met dikkere lagen verf, aangebracht met paletmes, is zij steeds weer op zoek naar structuren, tere en geraffineerde kleurcombinaties, om de gevoeligheid van haar werk te benadrukken.
Dit is ook zichtbaar in het werk dat zij maakt door stof toe te voegen aan haar schilderslinnen. Door de weefsels volledig te beschilderen en ze te integreren in het schilderij, werkt zij met de structuur en reliëf die de materialen zelf met zich meebrengen. Hierdoor ontstaat een uniek “eigen schildershandschrift”.
Ellen Dijkhuis is in 2013 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen. 
Maak simpel je website Eigen site maken